30 januari 2008

Jag mötte en gång en gammal ryss

Jag har en historia att berätta, att i måndags mötte jag en gammal ryss i Alvesta, en gammal ryss som osade gammalt vin. Jag tror han var alkis. Han stoppade mig på gatan och undrade varför flaggorna flaggades. Jag svarade, efter en eftertänksam stunds betänketid, att det nog var för att Karl, som i mannen som är kung, har namnsdag. Då informerade han mig om att hans favoritkung var Gustav Vasa, jag minns inte varför, och att han föredrog kungarna från förr. Det verkade spela in att dom hade mer makt. Sedan berättade han om en förskräcklig rysk kejsare som stack ögonen ur en arkitekt efter att arkitekten ritat en fasligt snygg kupol. Den alkoholiserade rysken visade sin upprördhet genom att peka mot sina ögon, gråta en liten skvätt och berätta samma historia ett par-tre gånger till. Därefter var jag tvungen att gå för jag hade en buss att passa. Han erbjöd mig en cigarett och avslutade med att ställa samma fråga han började med.

Han var en härlig gammal alkoholiserad ryss, jag hade gärna stått där en stund till.

6 januari 2008

Väderprat, nonsens, nonsens

Jag tittar ut genom fönstret och ser dimma, bara dimma. Tur att jag inte ska ut och köra idag. Jag har ju inte ens körkort.

Vad det här är

Antagligen en blogg, en med lite längre texter, men utöver det vet jag inte så mycket mer, varken livslängd eller annat, det känns väldigt spännande.

För kortare, snabbare, blandade små saker finns en Vilsen Liten Robot.

Om mig

Mitt foto
Vårberg, Stockholm, Sweden
Småländsk lite vilsen stockholmare, för närvarande skyltmakande, 32-årig ostförespråkare, älskar text och bild i de flesta former. Har mycket skägg.

Bottenskrap





Play Ogg

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-Share Alike 2.5 Sweden License.