26 september 2007

19 september 2007

Morgonmiss

Morgontidningen, kastar snabba ögat på framsidan och landar över notis längst ner. Rubriken. Sista ordet är "barnporr", och ögat hoppar över till första ordet, "börsjubel". Hjärnan börjar undra men antar, jo, det finns nog något anti-barnporrbudskap när rubriken är avklarad. Fortsätter läsa med "åt", sen "starkt" och nu känns det riktigt konfunderat däruppe eftersom det bara är sista ordet kvar. "Börsjubel åt stark barnporr". Varför skulle börsen jubla för en sådan sak? Inte rimligt.

Till sist hinner hjärnan ifatt ögonen och inser att "barnporr" egentligen var "bankrapport", vilket gör hela meningen mer logisk och en aning tråkigare. Tråkigt men bättre än mitt första alternativ, det är bra.

Vid det här laget har händerna stoppat undan morgontidningen, ögonen låst sig vid närmaste dörr och hjärnan siktat in sig på dagens första kaffe.

18 september 2007

I can has ångest?

Trots tron att jag skrivit ett inlägg om min fascination av I CAN HAS CHEEZBURGER?, existerar det tydligen som så mycket annat endast i mitt huvud. Den fascinationen är dock äkta och kan ta uttryck i egna lollar.

Som den här.

kthnxbai


Ja, jag blev rätt nöjd.

17 september 2007

Dexter in the City


Idag är dagen då jag för första gången såg reklam för Dexter på stan. Från bussen. En bra dag, för Dexter är skitbra.

Måndagar, 23:00, TV6. Start 24:e september.

Welcome to Planet Bloggywood

Nu ligger det uppe, mitt första inlägg på Bloggywood. En recension av Robert Rodriguez underbara Planet Terror. Om jag får vara lite självkritisk fungerar inte upprepningarna av filmens titel och ordet "recension" lika bra som jag först tyckte (upprepning kan vara ett effektivt verktyg, jag gillar det, men man måste vara försiktig), och varför valde jag göra IMDb-länken först andra gången Planet Terror nämns? Första omnämnandet ser bäst ut och det var så jag hade tänkt.

Nåväl, detaljer, inget som gör det värt att gå in och peta i efterhand. Det var ändå ett tag sedan jag skrev en regelrätt filmrecension, klart man är ringrostig.

Det är i vilket fall kul att få vara en del av Team Bloggywood. Jag är väldigt förtjust i gruppbloggar på konceptnivå, av en rad olika anledningar, och rent personligt känns det bra att få vara en del av ett gäng.

10 september 2007

Allt du alltid velat veta om arraksbollar och biobesök men varit rädd för att fråga om

Nu finns det en nästan oberoende undersökning som visar att om arraksbollar är ditt val av tilltugg vid biografbesök, då går det åt i genomsnitt tre dylika per timme film. Det betyder att en två timmar lång film kräver 6 stycken arraksbollar. Det betyder att en film på 1½ timme behöver 4½. Det är upp till besökaren om denne väljer dela på en boll med kniv innan eller bita av halva vid lägligt tillfälle, även om variant nummer ett rekommenderas. Det är upp till besökaren om denne när en film kräver mer avancerad uträkning, som till exempel 1:20 eller 1:50, om denne väljer att dela en arraksboll exakt eller avrunda till närmaste halvtimme, men även här rekommenderas variant nummer ett. Det bör tilläggas att olika skolor är olika strikta med den valfrihet jag nämner här, och fundamentalistiska arraksivrare tillåter naturligtvis inga som helst avvikelser från exakta uppdelningar av bollarna.

Andra bloggar om: ,

9 september 2007

Klicka på Kristofer

Efter att ha lyssnat igenom Loupita, Dead End EP, Northern Blues och RainawayTown kan jag beslutsamt och med saklig emotionell grund konstatera att Rainaway Town är bäst och att Kristofer Åström är allra bäst live.

8 september 2007

5 september 2007

Blindhöna, möt Guldkorn

Det vore synd att säga jag är ett fan av Apple. Vore till och med en lögn. Älskar äpplen, Royal Gala är favoritsorten, fast företaget som håller på med datorer, dom gör inte speciellt mycket för mig. Åtminstone inte när dom håller på med annat än datorer.

Vilket gäller iPod och det gäller iPhone, och jag kände mig inte alls imponerad av telefonen. Tja, åtminstone inte telefonfunktionen. Som bärbar mediaspelare blev jag faktiskt riktigt nyfiken. Vilket gör mig än mer nyfiken när jag snubblar över kommande iPod Touch hos MobilKoll.se. Det där är en maskin jag skulle kunna tänka mig, för första gången är faktiskt sugen på en iPod. Tänka sig.

Det lär förstås inte bli nåt av ändå, även om jag skulle få råd och få för mig att lämna Cowons iAudio bakom mig. För den kommer förstås vara bunden till iTunes, och det är en övergödd bajsholk till mjukvara om något.

Så blir det med den saken. Men man kan drömma,och kanske leka med när Johan slagit till. Den killen gillar sitt äpple.

Religious nuts in Texas seek to ban book about book banning!

En Björn jag känner postade den här på ett forum jag busar runt på, och eftersom den är svår att kommentera utan att begränsa sig till rena idiotförklaringar, nöjer jag mig med att använda den som testobjekt för YouTubes posta-direkt-till-blogg-funktion.

Så kommer dom där rönnbärskorkade blådårarna till någon jävla nytta.

3 september 2007

Nästan som sur mjölk

Om att operatörer kan tvingas säga upp fildelare tycker jag saker, men Hanna och Johanna tycker ungefär samma saker och säger det bättre, så jag länkar istället. Lättja? Nej, effektivitet och väldigt bloggigt.

Själv plockar jag fram, från samma artikel, det här citatet...
Tanken på en "bredbandsavgift" avfärdas bestämt i utredningen. En sådan skulle innebära kassettersättning eller införande av tvångslicens. Innehavarna av upphovsrätten skulle förlora sin möjlighet att konkurrera på kommersiella villkor.

... och undrar stilla om Cecilia Renfors tänker avskaffande av kassettavgiften också. Det kanske hon redan gör, vad vet jag, men det känns inte som någonting man brukar höra om från makthavar håll, det där om kassetter och konkurrens, vill säga.

Och som tillägg vill jag lägga till, hur oerhört irriterande det är när upphovsmän(kvinnor/personer) och upphovsrättsinnehavare blandas hej vilt. För båda behöver inte vara samma sak, och jag stödjer hellre helhjärtat den förstnämnda, framför allt när den sistnämnda är Stort Bolag som mer än gärna tar för mycket pengar som borde gått till den förstnämnda.

Ja. Det var bara det.

Vad det här är

Antagligen en blogg, en med lite längre texter, men utöver det vet jag inte så mycket mer, varken livslängd eller annat, det känns väldigt spännande.

För kortare, snabbare, blandade små saker finns en Vilsen Liten Robot.

Om mig

Mitt foto
Vårberg, Stockholm, Sweden
Småländsk lite vilsen stockholmare, för närvarande skyltmakande, 32-årig ostförespråkare, älskar text och bild i de flesta former. Har mycket skägg.

Bottenskrap





Play Ogg

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-Share Alike 2.5 Sweden License.